Om

Rista! är en blog under Sthlms Bönehus. Rista! syftar till att ge profetisk insyn i vår samtid för tröst, uppmuntran och uppbyggelse (1 Kor 14: 3). Vi tror att det ligger på Guds hjärta att dela det vi hör Gud tala om, så att vi tillsammans kan förstå den tid vi lever i, samt i den följa och göra det Gud visar oss. Habackuk 2:2 säger: ”Herren svarade mig och sade: Skriv upp synen och rista in den på skrivtavlor, så att den lätt kan läsas.” Det har inte varit så vanligt i Sverige att offentligt dela med sig av syner, visioner eller profetiska tilltal, speciellt inte på hemsidor eller bloggar. Detta troligen för att fokus och motiv lätt blir otydliga. Men vi tänker att Rista! framför allt kan fungera som en tillgång för förbönstjänsten, att inläggen får vara en hint om hur vi ska be för vår stad och vårt land, för att se det alltmer förvandlas i enlighet med Guds vilja (Matt 6:10).

Sthlms Bönehus har bjudit in några skribenter vi har förtroende för och har en nära relation till. En del är med i Sthlms Bönehus och alla är en del av en församling i Stockholm eller Sverige. Vi tor att alla har tillgång till den profetiska gåvan (1 Kor 12:10), och att dessutom några har kallats till en profetisk tjänst, instiftade enligt Guds ordning (Ef 4:11).

Vi ber er att respektera det känsliga i att offentliggöra något som man upplever att Gud har talat om. Detta till trots vill vi ändå att bloggen ska vara tillgänglig för alla, då vi dels tror på det profetiska som en resurs för kristi kropp, men också visa på att vi har en levande profetisk kultur i Sverige idag. Vi ber läsarna att pröva allt (1 Tess 5:20) behålla det goda, och be in i det ni upplever är på Guds hjärta.

Vid frågor kontakta: sthlmsbonehus@gmail.com.

2013-01-01