Profetiskt

En ung generation

Adresserat: En ung generation

Det finns en ankommande ung generation. Inte nödvändigtvis ung till åldern, utan ung i sin tro på Gud. Jag ser hur Gud rör sig vidare från vissa delar av det etablerade, där man varken vill se eller följa. Likt eldstoden, fortsätter Han dit det är omöjligt att ta sig i egen kraft, dit man bara kommer genom tro. En ung tro räcker, den är inte ett hinder i det här fallet, för den kan se.

De kommer ur ett djupt mörker, den stundande skörden av människor. Eldstoden är ovärderlig för dem. De längtar efter att få lära sig om Gud. Om det funnits hunger efter mentorskap och vägledning tidigare, så är det ingenting jämfört med den desperation som de här personerna bär på.

Jag ser flera ofrivilliga föräldrar bli till, då en ung generation samlas kring dem. I vissa fall bildas grupper med hundratals av dem, i andra flera tusen.

Tronskifte.

Bönepunkter:

-Be för den ‘unga’ generationen

Jag ber att vår Herre Jesu Kristi Gud, härlighetens Fader, skall ge er vishetens och uppenbarelsens Ande, så att ni får en rätt kunskap om honom.  Ef 1:17

-Be om goda relationer mellan andliga fäder, mödrar och den ‘unga’ generationen

Han skall vända fädernas hjärtan till barnen och barnens hjärtan till deras fäder, så att jag inte kommer och slår landet med tillspillogivning. Mal 4:6

// Jacob Nilsson, Tjugofyrakyrkan