Profetiskt

En vind av kärlek blåser

Vi går ett intensivt och intressant år till ända. I början av 2014 talade Herren till flera av oss att det skulle bli ett år av olika val vilket det också blev. Naturligtvis hade vi val i riksdag och regering, men det Herren talade om var något mer konkret som direkt berörde oss som Hans församling. Under våren 2014 var det flera människor som mer eller mindre plötsligt befann sig i ett ingenmansland. De blev ledda till att säga upp sina jobb, eller på annat sätt ändra riktning i sina liv. Vissa märkte redan på hösten att de befann sig på sin rätta plats. Andra står fortfarande och känner sig beredda på något de inte kan sätta fingret på. Jag tror Herren håller på att förbereda oss för något mer än vi själva kan se just nu. Hans armé håller på att samlas för mobilisering inför den tid som väntar.

Sedan kom hösten, en väldigt intensiv höst för många. Församlingar, som sagt ”Ja, Herre” i sina hjärtan, kom in i stora prövningar. Personer som lagt ner sin kallelse på grund av olika anledningar blev påminda om det och började längta igen efter det som Herren sedan länge kallat till. Det som hade blivit viktigt, var inte längre viktigt. Fler och fler började längta efter mer av Gud, mer av sanning. Detta har pågått längre, men nu började det bli mer intensivt i våra hjärtan. Samtidigt som detta hände under hösten, ökade kampen. Fruktan tilltog och förvirring kom av och till. Fienden har jobbat övertid för att få vårt fokus från Herren och till att gömma oss, eller börja bråka med varandra eller bli rädda för vad som händer i Sverige just nu. Mer och mer under året har Sverige drabbats av olika domar. Vi har valt fel vägar, i stället för omvändelse har församlingen bråkat med varandra och kämpat för att lösa konflikter och problem. När vi istället skall förlåta och stå upp och älska varandra i Faderns kärlek.

Under hösten har vi stått på en våg av val. Vi har vägt inom oss vilken väg vi skall gå. Skall vi välja den smala vägen, där enbart Herren är för våra ögon. Eller väljer vi den breda vägen, då människors favör är det som avgör våra val. Det kan tyckas vara en enkel väg att gå på den smala vägen. Men det har varit väldigt tufft och kostnaden är stor. Denna kamp om vilken väg vi skall gå har även speglat sig i vad som skett i Sverige under hösten. Riksdag och regering har haft stor kamp om vilken väg de skall gå, för att ta ett konkret exempel.

För ca två veckor sedan när jag var hemma med Herren, började jag höra ett slags skifte. Svårt att beskriva med ord men jag skall försöka. Jag såg det som att färger från tronen började komma ut över oss. Färgerna såg ut att gå i lila med något slags ljus i mitten. En enorm kärlek från Fadern löstes ut. Det såg ut som vågor som kom. I dessa vågor kom den starka kärleken fram. I kärleken var det stor kreativitet, tro, frimodighet och kraft bland annat. Vågorna såg ut att skifta och bli som vindar som kom och gick. De gick ut över människor som tappat kraft, till de som inte kommer vidare i sin kreativitet. Det såg ut som att vi hoppade upp för att ta emot vinden som kom, eftersom det fanns en sådan stor längtan inom oss. Vinden gav nytt perspektiv och nya sånger förlöstes om det som skulle komma. Det var som att denna vind skulle hjälpa oss att välja rätt. Att lämna det som tynger oss och välja Faderns vilja, att ära Sonen genom den Helige Andens kraft och vänskap.

Denna vind som blåser vill leda oss hem igen, hem till vår sanna identitet i Jesus. Det är flera av oss som har fastnat, fram och tillbaka, vilken tjänst den och den har och vad det kan betyda. Vi har slutit oheliga förbund som bundit upp oss och våra syskon. Vår identitet vittnar inte bara om att vi är tjänare, utan även att vi är barn och vänner till Jesus när vi gör Hans vilja.

I detta utmanar jag mig själv och dig att låta Andens vind få ge kraft under dina vingar och ge dig nya andetag för den säsong som ligger framför oss. Gud vill inget annat än att våra ögon skulle se Konungen med ren och klar blick. Jesus lär oss att de renhjärtade skall SE Gud (Matt 5:9)! Detta oerhörda löfte är helt underbart. Tänk er en församling som SER Gud. Vilket vittnesbörd för denna värld! De orden Jesus gav i Matteus 5:3-12 klingar i detta.

Jag tror att Herren sände ut denna vind i den här tiden för att locka våra hjärtan till Honom. Att inte se så mycket till vår tjänst, kallelse, gåvor och förmågor utan se till Honom. Låta vår blick helt bli fångad av Honom själv så att det vi ser är oss själva i Honom. Det är bara hos Honom som vår frihet finns.

Själv har jag blivit väldigt utmanad av Herren detta år och jag tror det finns fler som kan säga samma sak. När vi speglar oss i Hans ögon är det inte alltid en vacker syn. Men Jesu nåd är helt otrolig! Genom Hans offer på Golgata kors, där Hans blod rann för oss kan vi frimodigt komma inför Nådens Tron och möta Honom ansikte mot ansikte vid Nådastolen. Det kommer aldrig bero på vår förmåga eller vem vi känner eller något annat. Det beror bara på Jesu oerhörda kärlek till oss!

Be för inför det nya året:

– Att Anden uppenbarar för dig vilken väg Han kallar dig att gå i den här tiden.

– Be om ett öppet hjärta och frimodighet att ta tag i vinden som kommer från Herren så Han kan visa dig nya rum i Honom som ger dig kraft och mod.

– Att vi som församling, sträcker oss emot Herren och väljer Hans väg.

– Att församlingen börjar se varandra och se hur Jesus avspeglas i varandra.

– Att vi omvänder oss från de vägar där vi går vår egen väg och väljer människor framför Herren.

Frid och jubel i den Helige Ande inför en spännande säsong som vi går in i nu. Herren älskar Dig så oerhört! Rom 14:17

Hälsningar, Emma Luiga